Detektivske in varnostne storitve

Preizkus alkoholiziranosti in prisotnosti drog v organizmu

V primeru suma zlorab prepovedanih substanc in alkohola na delovnem mestu za vas izpeljemo vse potrebne teste in dokazne postopke.

Preizkus alkoholiziranosti
Omamljenost na delovnem mestu je hujša kršitev delovnih obveznosti, zaradi katere je delavec disciplinsko odgovoren. Za preverjanje alkoholiziranosti delavca na delovnem mestu je za legalnost postopkov potrebno sodelovanje z detektivom, ki je usposobljen za rokovanje z alkoskopom. Za to smo pridobili posebno licenco. Ob izvedbi preizkusa alkoholiziranosti mora biti prisoten tudi predstavnik delodajalca, ki je dolžan v primeru prekoračitve dovoljene vrednosti, delavca odstraniti iz delovnega procesa. Po opravljenem preizkusu alkoholiziranosti se opravi zapisnik, katerega podpiše detektiv, predstavnik delodajalca in delavec.

Preizkus prisotnosti drog v organizmu
Delodajalec lahko, v kolikor sumi, da delavec na delovno mesto prihaja pod vplivom drog, izvede zanesljiv preeliminacijski test drog. Potrditveni test na droge lahko v 15 minutah v analizirani slini zazna 6 različnih vrst drog. Po opravljenem preizkusu se opravi zapisnik, katerega podpiše detektiv, predstavnik delodajalca in delavec.

#alkotest